Selecteer een pagina

Highland Park Valkyrie
Relatie-evenement

Highland Park Valkyrie
Relatie-evenement

De lancering van Highland Park Valkyrie was een onvergetelijk evenement waarbij we niet alleen focusten op de lancering van Valkyrie, maar tegelijkertijd ook aandacht genereerden voor de rest van de range. 

Highland Park is een Schots whisky-merk. De thuisbasis van het merk op de Orkney-eilanden kent een ongelooflijk rijke historie, die maar liefst teruggaat tot het jaar 800, toen de eilanden nog eigendom waren van en geregeerd werden door de Viking-koninkrijken Denemarken en Noorwegen. Hoewel Orkney in 1468 deel van Schotland werd, voelen de bewoners van Orkney zich nog steeds sterk verbonden met hun Viking-verleden, omdat één op de drie bewoners het Viking-DNA heeft. De Highland Park Single Malt wordt al sinds het ontstaan van het merk in 1798 gemaakt door de hedendaagse nazaten van de Vikingen, die nog steeds ontzettend trots zijn op hun Scandinavische ‘roots’.

Tijdens het evenement doken we in de wereld van de Vikingen. Het verhaal vertellen we aan de hand van de nieuwe range special editions die uitkomen: Valhalla, Valkyrie, Valknut (tijdens het event lag de nadruk op Valkyrie). We namen de gasten mee in een dag in het leven van de Viking. Vikingen waren ontdekkingsreizigers, kolonisten, ambachtslieden, handelaars, scheepsbouwers en natuurlijk ook rovers en plunderaars. 

Wij vertaalden dat en legden de focus op craftmanship en courage; thema’s die we gebruikten als leidraad voor de activiteiten, zoals het inzetten van een houtbewerker, edelsmid en valkenier. In de tijd van de Vikingen was er overvloedig drank, vlees en vis beschikbaar: uiteraard was dit ook allemaal goed vertegenwoordigd tijdens het evenement. Om dieper in te gaan op de inhoud nodigden we Jim Lyngvild uit, die in deze moderne tijd nog steeds als Viking leeft en verantwoordelijk was voor de packaging van Valkyrie. Hij gaf een korte presentatie waar hij vertelde over zijn manier van leven en het tot stand komen van de nieuwe packaging, die verwijst naar de Viking-bloedlijn en die uitlegt waarom ‘wij’ The Orkney Single Malt with Viking Soul zijn. Daaropvolgend verzorgde de brand ambassador van Highland Park een tasting samen met Valkyrie.